Interieur visualisatie

Aantrekkingskracht en meerwaarde creatie.

Beelden die lange tijd blijven hangen, bevatten vaak elementen uit de filmwereld. Het zijn beelden waarmee we een emotionele connectie hebben en waarbij we het gevoel krijgen dat we er echt aanwezig zijn. De tijd staat even stil en het is alsof we dat moment kunnen grijpen, vlak voor er iets gaat gebeuren.

Aantrekkingskracht

De hoogwaardige afwerking van onze interieurs zorgt ervoor dat de potentiele koper de designer en authenticiteit kan bevestigen.

Het creëren van visuele concepten met een grote aantrekkingskracht is dan ook altijd het uitgangspunt bij de uitwerking van nieuwe visualisatieprojecten. 

In de 3D visualisaties hieronder zijn we op zoek gegaan naar de juiste invulling voor de juiste doelgroep. Zo heeft deze penthouse een hoogwaardig interieur met het bijbehorende exclusieve uitzicht.

“Luxury is in each detail” -Hubert de Givenchy.

Bij het bekijken van beelden schieten er heel wat vragen door het hoofd van de potentiele koper, zowel rationele als emotionele.

‘’Wat zie ik wanneer ik vanuit het salon naar buiten kijk? Wat is de totale beleving? Hoe kan deze ruimte beantwoorden aan mijn behoeftes? Is het de weerspiegeling van mijn persoonlijkheid? Wordt dit mijn nieuwe thuis? Mijn uitvalsbasis voor het werk? Worden hier mijn kinderen groot? Geniet ik hier van het leven?’’

Waarde toevoegen

De visie en uitdagingen van onze klant begrijpen is steeds het uitgangspunt bij de uitwerking van visualisatieconcepten. We leggen niet onze eigen stijl op, maar gaan steeds samen op zoek naar de opportuniteiten van een project en trachten het verhaal zo juist mogelijk te vertellen in een doelgerichte stijl.

We brengen een beeld tot leven doordat de potentiele koper zich kan identificeren met het interieur en het de juiste emoties oproept.

Of om het met de woorden te zeggen van de interieurarchitect die op bezoek kwam in onze studio “jullie brachten de ‘grande bellezza’ tot leven”

Verhaal het met beelden

“Beelden vertellen meer dan woorden”, met deze uitspraak zijn veel mensen het eens. Beelden vertellen een verhaal en zetten de kijker aan tot nadenken. Soms willen we echter ook de toeschouwer meenemen in een visueel verhaal dat de balans vindt tussen verbeelding en boodschap.

Zeker en vast in vastgoedcommunicatie is het 'verhaal' soms ver te zoeken, is het beeldmateriaal te vaak een verlengstuk van het 2D plan. Zoeken naar de mogelijkheden van een project vergt aandacht, inlevingsvermogen en tijd. Hoe vertellen we het verhaal van de buurt, de beleving, het groen en de bereikbaarheid?

Video kan een zeer dankbare aanvulling zijn om kernachtige communicatie te voeren die ook herinnerd wordt. Of zoals Mark Zuckerberg het al voorspelde afgelopen zomer: “Binnen de vijf jaar is de meeste content op Facebook video.”

Ontdek de bioscoop advertentie voor het project Tondelier.

REELSOON
Opmerkelijke gebouwen

Projecten bevatten vaak reeds heel wat onopgemerkt potentieel waarbij de branding en communicatie strategie vaak het verschil maken tussen opvallende en onopvallende projecten.  Ook bij het maken van 3D visualisaties is een optimale branding strategie uitermate belangrijk. Bij het maken van artist impressions bijvoorbeeld bepaalt de creativiteit deels ook de identiteit en uitstraling van het project. Potentiele klanten zullen dit automatisch associëren met het bedrijfsimago waardoor dit zowel het project als de projectontwikkelaar ten goede komt.

Het is belangrijk om reeds bij de start van het visualisatietraject de identiteit en communicatie strategie vast te leggen. Dit komt het bedrijfsimago ten goede en zorgt voor consistentie in alle afgeleide producties zoals animaties, film, VR, etc. Dit gaat van consequent stijlgids gebruik, logo’s, projectnamen, interieur design tot het kiezen van de juiste kledij van de personages.

Uiteindelijk komt het neer op de juiste uitstraling, sfeer en identiteit waartoe een koper zich tot aangetrokken voelt.

Checklist:

  • Is de branding guide up-to-date?
  • Ligt de project identiteit reeds vast? – naam, uitstraling, stijl
  • Wat zijn de kenmerken van het project? – ligging, wooncomfort, inrichting. (bepalen in overleg met alle stakeholders)
  • Bepaal de doelgroepen
  • Definieer de USP’s
  • Aligneer de campagnes
  • Zorg voor een goede en consistente methode (en technische implementatie) om het collateral te distribueren en communiceren naar de interne en externe marketing en sales organisaties
REELSOON
Het belang van 3D visualisaties in een goede branding strategie.

“How Human Is Your Architectural Visualization?” is de originele titel van het artikel op de blog van Architizer.com. Hierin licht de auteur het belang van architecturale visualisaties en fotografie toe in een goede branding strategie.

Renders zijn niet enkel een voorstelling van hoe een project er in de toekomst zal uitzien. Ze vertellen een verhaal, trekken mensen aan en wekken emoties op. Renders houden ook rekening met de gevoeligheden van de buurt, het type architectuur, de beoogde doelgroepen, de omvang van het project en de ligging. 3D visualisaties komen tegemoet aan specifieke vragen van de architecten en eisen van de sales en marketing afdeling. Deze elementen zorgen samen met de creativiteit van 3D artists voor de juiste mix die het project nodig heeft.

Het doel van de beelden speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Zijn deze beelden voor een architectuur wedstrijd (voor het overtuigen van een jury), verkoop, magazines, online marketing, advertenties. En last but not least, is het budget een bepalende factor. Terwijl enkele van de meest indrukwekkende beelden van gerenommeerde visualisatie studio’s afkomstig zijn, kunnen deze ook in-house aan lagere budgetten gemaakt worden. Het gebruik van personages in het beeld kan vaak doorslaggevend zijn om het bedrijfsimago te bevestigen maar kan het ook schade berokkenen.

De auteur van het artikel legt uit dat van standaard renders wordt verwacht dat ze de belangrijke elementen van het project uitlichten en deze in de juiste context in beeld brengen. Hierin spelen de personages een belangrijke rol. Zij kunnen immers een verhaal vertellen over culturen en communities. Het gebruik van mensen geeft ook inzicht in het bedrijfsimago . Ontdek hieronder enkele top visualisaties van verschillende typologieën waarin mensen een belangrijke rol spelen.

Veel leesplezier!

https://architizer.com/blog/the-art-of-rendering-how-human-is-your-rendering/ 

REELSOON